Hundar behöver vila

Det finns något som alla hundägare bör tänka på: vila! Vi syftar på inte på mattes och husses sömn utan vovvens. Faktum är att många hundar får alldeles lite sömn idag. Särskilt vanligt är det att valpar inte får tillräckligt mycket sömn. En vuxen hund bör vila cirka 12 timmar per dygn. För valpar rekommenderas cirka 18 timmars sovtid. Många människor tycker att siffrorna låter höga men det är ändå viktigt att alltid följa dessa rekommendationer. I annat fall riskerar den fyrbenta vännen att få för mycket stimulans under dagen.

Så får du din valp att sova

Många hundägare tycker att det stundtals kan vara svårt att få valpen att komma till ro. Det finns några enkla regler som hjälper valpen att komma upp i rekommenderad sömntid. För det första bör man tänka på att minska antalet aktiviteter. För många intryck gör det helt enkelt svårt för hunden att komma ned i varv. Tänk på att leka lekar i ett lugnt tempo. För det andra kan det även vara Avkopplande med hundmassage. Din lilla valp kommer garanterat att uppskatta den mysiga stunden och tycka att massagen känns skön. Många hundägare brukar masserar sina hundar hemma. Massagen kan dessutom öka hundens rörlighet.

Som man bäddar får man ligga

Det är vanligt att man som hundägare oroar sig för hur man ska aktivera sin hund men det är alltså precis lika viktigt att tänka på hundens behov av att vila. Om en hund sover alldeles för lite kan det vara ett varningstecken på att något är fel och att hunden inte mår bra. Något som också är viktigt att tänka på är hundens sovplats. Precis som oss människor behöver hunden en lugn, ostörd plats för att sova på. Matte och husse kan hjälpa hunden med att hitta sina sovrutiner. Vissa hundar sover i en hundkorg andra kanske i en snygg och praktisk bäddsoffa.